реферат на тему класифікація будова і властивості ліпідів

реферат на тему класифікація будова і властивості ліпідів


РЕФЕРАТ на тему: Класифікація, будова і властивості ліпідів Ліпіди — це низькомолекулярні речовини з гідрофобними властивостями. Разом з білками і вуглеводами це основні компоненти всіх видів клітин. У різних органах і тканинах вміст ліпідів неоднаковий. Особливо багато їх у нервовій тканині, серці, печінці, нирках, крові, насінні і плодах деяких рослин. Класифікація, будова і властивості ліпідів. Ліпіди — це низькомолекулярні речовини з гідрофобними властивостями. Разом з білками і вуглеводами це основні компоненти всіх видів клітин. У різних органах і тканинах вміст ліпідів неоднаковий. Особливо багато їх у нервовій тканині, серці, печінці, нирках, крові, насінні і плодах деяких рослин. Рис. 1. Структура ліпідів.


Ліпі́ди — це група органічних речовин, що входять до складу живих організмів і характеризуються нерозчинністю у воді та розчинністю в неполярних розчинниках, як-от діетилетер, хлороформ та бензен. Це визначення об'єднує велику кількість сполук різних за хімічною природою, зокрема таких, як жирні кислоти, воски, фосфоліпіди, стероїди та багато інших. Також різноманітними є і функції ліпідів у живих організмах: жири є формою запасання енергії, фосфоліпіди та стероїди входять до складу біологічних.


Ліпіди – органічні сполуки, які є нерозчинними у воді через свою неполярність. їх вміст у клітині – 5-15% від сухої маси, у деяких клітинах може досягати майже 90% (клітини жирової тканини). Особливості. Молекули ліпідів мають різну хімічну будову, але спільним у них є наявність у складі вищих жирних кислот (насичених та ненасичених) та одно-, дво-, і триатомних спиртів. Ліпіди здатні утворювати складні комплекси з білками, вуглеводами, фосфорною кислотою та ін. Справжні ліпіди – це складні ефіри жирних кислот і спирту, які утворюються в результаті реакцій етерифікації (кислота + спирт – складний ефір + вода). Властивості залежать від хімічного складу, тобто наявності певних жирних кислот та спиртів. Різноманітність.


Тема. Ліпіди: будова, властивості, функції. Мета уроку. вивчити клас ліпідів, їх структуру, властивості та функції. Задачі уроку. Класифікація ліпідів. По будові і по функціям ліпіди дуже відрізняються один від одного. В залежності від здатності піддаватися гідролізу в основних середовищах солей вищих карбонових кислот ліпіди ділять на . Список використаної літератури 1) Урок на тему „Органічні сполуки на прикладі ліпідів” Ковальчук М.Д., вчителя біології, м. Миколаїв, сш № 1 2) Урок на тему „Роль ліпідів в житті живих організмів” Єсаулова Н.Д., вчителя біології, м. Київ, сш № 11 3) Урок на тему «Функції ліпідів» Робкова О.О., вчителя біології, м. Харків, сш№2 3) Н. Грин, У. Стаут


Ліпіди (від грец. lіpos – жир) є похідними вищих жирних кислот, спиртів і альдегідів, що відрізняються різним ступенем розчинності в органічних розчинниках. Вегетативні частини рослин накопичують не більш 5 % ліпідів, насіння – 50 % і більше. У тканинах людини кількість ліпідів різко варіює. Так, в організмі людини в нормі міститься 10…20 % жиру, але при деяких порушеннях жирового обміну його кількість може зрости до 50 %. Ліпіди входять до складу всіх органів і тканин. Найбільша їхня кількість (до 90 %) знаходиться в жировій тканині. Ліпіди складають біля половини маси мозку.


Реферат Класифікація ліпідів. Тема: Новые рефераты. Введення. До ліпідів відносять природні органічні сполуки, не розчинні у воді, але розчинні в жірорастворітелей (бензин, петролейний ефір, сірчаний ефір, ацетон, хлороформ, сірковуглець, метиловий і етиловий спирти і т. п.), є похідними вищих жирних кислот і здатні утилізуватися живими організмами. p align="justify"> Назва однієї з груп ліпідів, а саме - жирів (від грец. ліпосом жир) взято для позначення класу в. цілому. Ліпіди - збірна група органічних сполук і тому не мають єдиної хімічної характеристики. Залежно від складу, будови і ролі в організмі склалася наступна класифікація ліпідів.


Однією з таких спільних властивостей ліпідів є нерозчинність їх у воді і здатність добре розчинятися в органічних розчинниках — спирті, ефірі, хлороформі, ацетоні, бензолі та деяких інших. За хімічним складом та фізико-хімічними властивостями ліпіди поділяють на три групи: прості, складні і похідні ліпідів. До простих ліпідів відносять ліпіди, які побудовані з залишків спиртів і вищих жирних кислот. Найпоширенішими з цієї групи ліпідів є нейтральні жири (гліцериди), стер йди і воски. Група складних ліпідів характеризується наявністю в їхній молеку-лікрім спиртів і вищих жирних кислот фосфорної.


РЕФЕРАТ. на тему: Класифікація, будова і властивості ліпідів. Ліпіди — це низькомолекулярні речовини з гідрофобними властивостями. Разом з білками і вуглеводами це основні компоненти всіх видів клітин. У різних органах і тканинах вміст ліпідів неоднаковий. Ліпіди займають у клітині 5–15%сухої речовини. Ліпіди — це похідні вищих жирних кислот і багатоатомних спиртів або альдегідів. Розрізняють нейтральні жири (триацилгліцериди жирних кислот) і ліпоїди (фосфатиди, цереброзиди, мієлін) (рис. 2). Серед ліпоїдів розповсюдженим є холестерин, особливо в клітинах надниркових залоз і печінки, а також у клітинних мембранах.


ТЕМА 3. Ліпіди. Лабораторна робота № 3 хімічні властивості та методи контролю якості. Жирів. Мета: Поглибити теоретичні знання з питань, що стосуються класифікації, будови, властивостей ліпідів, їх біологічної ролі. Вивчити властивості жирів і жироподібних речовин. Ознайомитися з методами визначення якості жирів та їх значенням; визначати фізико-хімічні показники жирів. Ліпіди – група різноманітних за складом нерозчинних у воді органічних речовин, які відрізняються розчинністю в органічних розчинниках. Вони є похідними вищих жирних кислот та спиртів. Прості ліпіди – речовини, молекули яких складаються із залишків жирних кислот і спиртів.


Ліпіди Ліпі́ди це група органічних речовин, що входять до складу живих організмів і характеризуються нерозчинністю у воді та розчинністю в неполярних розчинниках, таких як ефір, хлороформ та бензол. Це визначення об'єднує велику кількість сполук різних за хімічною природою, зокрема таких як жирні кислоти, воски, фосфоліпіди, стероїди та багато інших. Скачать бесплатно презентацию на тему "Ліпіди. Зміст: 1. Ліпіди 1.1Класифікація ліпідів 2 Характеристика основних класів ліпідів 2.1 Жирні кислоти 2.2 Ацилгліцериди 2.3 Воски 2.4 Стероїди 2.5." в формате .ppt (PowerPoint). Похожие презентации.


Будова та класифікація ліпідів. Прості ліпіди Складні ліпіди Основні реакції ліпідів Окислення ацилгліцеринів Перетворення ліпідів у технологіях харчових продуктів Перетворення ліпідів в технологічному процесі Біологічна цінність харчових ліпідів Роль ліпідів в організмі людини. © Vuzlit - архив студенческих работ (info{aт}vuzlit.ru) © 2017 - 2020.


РЕФЕРАТ на тему: Класифікація, будова і властивості ліпідів Ліпіди — це низькомолекулярні речовини з гідрофобними властивостями. Разом з білками і вуглеводами це основні компоненти всіх видів клітин. У різних органах і тканинах вміст ліпідів неоднаковий. Особливо багато їх у нервовій тканині, серці, печінці, нирках, крові, насінні і плодах деяких рослин. Класифікація, будова і властивості ліпідів. Ліпіди — це низькомолекулярні речовини з гідрофобними властивостями. Разом з білками і вуглеводами це основні компоненти всіх видів клітин. У різних органах і тканинах вміст ліпідів неоднаковий. Особливо багато їх у нервовій тканині, серці, печінці, нирках, крові, насінні і плодах деяких рослин. Рис. 1. Структура ліпідів.


зміст: Ліпіди. Класифікація, будова, властивості, біологічна роль. Вищі жирні кислоти. Вплив вищих жирних кислот на властивості ліпідів. Насиченість жиру. Фізико-хімічні властивості жирів. Класифікація.В організмі велика частина ліпідів представлена ??ацілгліцероли, коли до гліцерину приєднаний один, два або три залишку жирної кислоти (монокарбонові алифатические ЖК з неразветвленной ланцюгом, переважно C16 і C18), вони утворюють нейтральні жири, утворені переважно триацилгліцеролів; вони є головними ліпідами жирових відкладень і їжі. Ацілгліцероли, в першу чергу фосфоліпіди, є основними компонентами плазматичних та інших мембран. Фосфоліпіди беруть участь у метаболізмі багатьох ліпідів.


+ Біологічна класифікація. Відповідно до цієї класифікації ліпіди поділяють на резервні і структурні. Резервні ліпіди у великих кількостях депонуються в підшкірній жировій тканині, сальниках внутрішніх органів і в інших жирових депо. + Фізико-хімічна класифікація враховує ступінь полярності ліпідів. За цією ознакою ліпіди поділяються на нейтральні, або неполярні, і полярні До першого типу належать ліпіди, які не мають заряду, а до другого - ліпіди, які несуть заряд і мають виразні полярні властивості, наприклад фосфоліпіди, жирні кислоти. + Деякі ліпіди мають певні структурні особливості, які зумовлюють їх важливі біологічні властивості. Властивості амфіфілів значною мірою визначаються природою цих груп.


Ліпіди: будова, класифікація, функції. Транспорт ліпідів в крові. Обмін простих ліпідів. Ліпіди – це жироподібні сполуки біологічного походження різноманітної структури, нерозчинні у воді, але розчинні в неполярних органічних розчинниках. Ліпіди є структурними компонентами клітинних мембран, служать резервним енергетичним матеріалом. Різні групи ліпідів розділяються за фізико-хімічними властивостями, що має значення для їх функцій в організмі. Зокрема, нейтральні жири є неполярними гідрофобними речовинами, оскільки не містять заряджених чи сильно полярних функціональних груп.


Класифікація, будова і властивості ліпідів. РЕФЕРАТ. на тему: Класифікація, будова і властивості ліпідів. Ліпіди — це низькомолекулярні речовини з гідрофобними властивостями. Разом з білками і вуглеводами це основні компоненти всіх видів клітин. У різних органах і тканинах вміст ліпідів неоднаковий. Особливо багато їх у нервовій тканині, серці, печінці, нирках, крові, насінні і плодах деяких рослин. Рис. 1. Структура ліпідів. Ліпіди — органічні сполуки, гідрофобні, їх можна виділити з клітин за допомогою неполярних розчинників (ефіру, хлороформу, ацетону тощо). Ліпіди здатні утворювати складні.


Які властивості ліпідів визначають їхнє значення? Ліпіди - це дуже різноманітна за хімічним складом група органічних речовин живого. Молекули ліпідів можуть містити залишки спиртів, жирних кислот, сульфатної кислоти, вуглеводів, білків та ін. Існує декілька класифікацій ліпідів, серед яких можна виокремити класифікації за біологічними функціями (резервні та структурні ліпіди), властивостями (полярні та неполярні ліпіди) і класифікація за структурними особливостями, що є найбільш вживаною. Згідно з нею всі ліпіди поділяються на прості та складні. Прості ліпіди є похідними жирних кислот і спиртів. 7 - 9. 7. Які особливості будови та властивості ліпідів визначають їхнє значення? 8. Як класифікують ліпіди?


Вы здесь: Главная > Курсовые и рефераты > Реферат: Класифікація, будова і властивості ліпідів. Реферат: Класифікація, будова і властивості ліпідів. Опубликовано в Курсовые и рефераты. Ліпіди — це низькомолекулярні речовини з гідрофобними властивостями. Разом з білками і вуглеводами це основні компоненти всіх видів клітин. У різних органах і тканинах вміст ліпідів неоднаковий. Особливо багато їх у нервовій тканині, серці, печінці, нирках, крові, насінні і плодах деяких рослин. Ліпіди — органічні сполуки, гідрофобні, їх можна виділити з клітин за допомогою неполярних розчинників (ефіру, хлороформу, ацетону тощо).

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз па беларускай літаратуры 5 класс цітова

голицына конспекты комплексно-тематических занятий 2-я мл группа интегрированный подход (фгос)

алла карпович русский язык 4 класс тренажёр классический